Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представители на малайзийските власти и на френското разузнаване заседават за изчезналия Боинг 777

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Представители на малайзийските власти и на френското разузнаване са Париж във връзка с изчезналия през март 2014 година малайзийски самолет. В събота самолетната отломка, открита на остров Реюнион, беше пренесена в центъра за авиотехнологии към френското министерство на отбраната в Балма край Тулуза.

Експертите ще се опитат да идентифицират отломката по нейния сериен номер, да установят деформациите, които могат да насочат към причините за катастрофата, както и времето, в което самолетният фрагмент се е намирал под водата.

Миналия четвъртък малайзийските власти заявиха, че отломката с голяма вероятност е от Боинг 777, какъвто беше изчезналият самолет.

Малайзийските представители ще се срещнат с един от френските магистрати, натоварени с разследването, експерт от Бюрото за разследвания и анализи на авиопроизшествия и с френски жандармерист.

Компанията "Боинг" е изпратила в Париж и свой технически екип.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44