Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интересът на чужди инвеститори за развитие на бизнес в района на Кърджали се повишава

Снимка: БГНЕС

Засилен е интересът на чуждите инвеститори към Кърджали, като от местната власт посочват, че сред желаещите да развиват бизнес в района са гръцки и турски фирми.

Интересът на бизнеса към града  е заради близостта на Кърджали до границата, както и заради новите пътища и възможностите на европейските програми. Компаниите искат да инвестират в строежа на нови фабрики. Само за последните месеци четири фирми са изявили желание да купят свободни терени, където да организират дейността си.

Последното запитване е от страна на фирма от гръцкия град Кавала, специализирана в производството на тестени изделия. Тя е сред петте водещи фирми, като целта на компанията е да разшири бизнеса си и да използва страната ни като трамплин за износ на готовите изделия.  Ако това стане, от фирмата гарантират разкриване на поне още 5 спомагателни фабрики. 

Голяма компания от Истанбул също иска да стъпи в Кърджали и да направи завод за автомобилни части. На този етап местната управа може да им предложи терени в южната промишлена зона на града, където от години работи друга турска компания, специализирана в направата на каучукови изделия за големи автомобилни концерни. 

Възможности за развитие на бизнес в района са обсъдени и с  представители на известна  японска компания. Тя също е поискала терен за строителство на  фабрика за производство на автомобилни електросистеми.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44