Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Русия предлага създаването на нова международна коалиция за борба с джихадистите от "Ислямска държава", пише Комерсант. Вестникът отразява вчерашните преговори в Катар между руския външен министър Сергей Лавров, държавния секретар на САЩ Джон Кери и техни колеги от страните край Персийския залив. На срещата Лавров разкри подробности от плана за обезвреждане на ислямистите - формиране на широка коалиция с участието на сирийската и на иракската армия, на кюрдите и на страните от региона, се посочва в публикацията.

Арабските държави от Персийския залив дадоха предпазлива подкрепа за ядреното споразумение с Иран, като по този начин американското правителство получи важен дипломатически аргумент в усилията да спечели одобрението на Конгреса за сделката, пише британският в. Файненшъл таймс. Подкрепата на страните от Съвета за сътрудничество в Залива оставя Израел в позицията на единствената държава в Близкия изток, която категорично се противопоставя на споразумението, което предвижда облекчаване на санкциите срещу Иран в замяна на ограничаване на ядрената му програма, отбелязва Вашингтон пост.

На Острова разследват за педофилия бившия премиер Едуард Хийт. Таймс отбелязва, че полицията търси доказателства, след като свидетел твърди, че е бил насилван като дете от Хийт, който заема премиерския пост във Великобритания между 1970 и 1974 година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44