Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още двама жители на Рила са заразени с бруцелоза

Снимка: БГНЕС

Още двама жители на община Рила са заразени с бруцелоза, други двама са с гранични показатели. Това обяви областният управител на Кюстендил Виктор Янев, цитирайки официалните резултати от Националния център по заразни и паразитни болести.

След първите 11 случая на хора, заразени с бактерията, за изследвания в националната лаборатория бяха изпратени още 35 проби. Две от тях са положителни, за още двама има съмнения и пробите ще бъдат повторени. Продължават и серологичните изследвания на животни от района, в който е обявен епидемичен взрив на заболяването. Изпратените до този момент проби са 219. Днес следобед се очакват резултатите и от тях.

Всички ограничения, въведени от контролните институции, са в сила. Разширява се периметърът на забраната за продажба на домашно мляко, месо и техните производни на територията на общините Дупница, Бобошево и Кочериново.

Най-вероятно ще се ограничи и придвижването и продажбата на животни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44