Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промени в ОДМВР-Монтана заради увеличение на престъпността

Снимка: БГНЕС

Престъпността в област Монтана се е увеличила през първото полугодие. По тази причина са извършени смени в ръководството на Областната дирекция на МВР, променя се и организацията на работа в две районни управления.

Анализът на полугодието показва увеличение на престъпността общо с 3 процента. Осем процента е ръстът на традиционните за региона битова престъпност и домови кражби. В отговор на неблагоприятните тенденции ще бъде извършена реорганизация в дейността на районните управления в Монтана и Вършец, като техни служители ще бъдат пренасочени от административна работа към патрулно-постова дейност, обясни главният секретар на МВР Георги Костов:

Стратегията, която министерството и професионалното ръководство на министерството има, е повече служители - ангажирани с непосредствено противодействие на престъпността и с охрана на обществения ред.

Промените ще бъдат осъществени от новия директор на областната дирекция на МВР в Монтана старши комисар Ивайло Антонов. Той встъпи в длъжност днес, след като досегашният директор, старши комисар Иван Георгиев, се оттегли в пенсия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44