Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Съдбата на споразумението между Атина и нейните международни кредитори се решава днес, пише в заглавие вестник ВИМА. За днес е планирана решителна среща на гръцките министри на финансите и икономиката с представителите на четирите институции, с които Атина преговаря за постигане на споразумение по третия спасителен пакет за страната в размер на 86 млрд. евро. На срещата ще бъде направена равносметка на първия тур от преговорите, а в рамките на оставащите дни от седмицата ще трябва да бъдат финализирани и другите теми. 
Вестник ПРОТО ТЕМА пише, че Европейската комисия е обнадеждена от хода на преговорите и че смята за постижима целта за споразумение до 20 август. 
КАТИМЕРИНИ твърди, че гръцката агенция за приватизация ще прерасне в суперприватизационен фонд, ключов елемент от споразумението по третия спасителен пакет.
ЕТНОС помества германски реакции, според които сривът на Атинската фондова борса не е главният проблем на Гърция, а премиерът Алексис Ципрас е изправен пред проблема да взема решения не само за различията вътре в собствената си партия, но и по програмата, договорена с кредиторите, която обаче за него е непосилно да реализира.
Печатът в Русия коментира съобщенията, че американският държавен секретар на Джон Кери ще разговаря с руския външен министър Сергей Лавров днес в Куала Лумпур. Първият дипломат на САЩ си поставя за цел и да развива диалога с Москва, пише КОМЕРСАНТ.
Според ИЗВЕСТИЯ Лавров ще маркира пред Кери позицията на Русия по въпроса за създаване на международен трибунал по повод катастрофата на малайзийския Боинг в Украйна миналото лято. Темата ще е сред водещите въпроси на форума на АСЕАН, както и на започващата днес в Малайзия Източноазиатска среща на върха.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44