Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стотици вероятно са се удавили, след като лодка с нелегални имигранти се преобърна в Средиземно море

| обновено на 05.08.15 в 18:03
Лодка с нелегални имигранти се е преобърнала в Средиземно море и жертвите вероятно са стотици.

Плавателният съд се е обърнал на около 15 морски мили северно от либийските брегове. Пътуващите на него имигранти вероятно сами са предизвикали нещастието в момент, в който са видели спасителните кораби. Акцията се координира  от централата на италианската брегова охрана в Рим. На мястото на инцидента работят няколко плавателни съда от които един на ирландските военни сили, друг на сдружението „Лекари без граници” , един търговски кораб и специални спасителни съоръжения на италианския военноморски флот. До момента са спасени 100 души. Не е ясно, колко бежанци е имало на борда. Сигналът за бедствена ситуация е бил подаден от сателитен телефон свързал се с бреговата охрана в Катания на остров Сицилия.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44