Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МЗ отне лиценза на хирургична болница "Папуров" в Търговище

| обновено на 06.08.15 в 18:37
Снимка: БГНЕС
За първи път Министерството на здравеопазването отне лиценз – на частната Специализирана хирургична болница за активно лечение "Папуров" в Търговище. Лекуваните в нея 16 пациенти ще бъдат преместени в други болници по техен избор.

Проверката в лечебното заведение започва през 2007 година по сигнали на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и на пациенти. Установени са редица нарушения, сред които отчитане на пациенти, лекувани, без да са приети в болницата, поставяне на неверни диагнози и източване на НЗОК.

1,5 млн. лв. е била държавната субсидия тази година на болницата "Папуров". За 9 месеца в периода на разследването лечебното заведение е измамило НЗОК с 200 000 лв., посочи здравният министър Петър Москов: Този, който е крал, този, който е нарушавал нашите права, не просто на пациенти, а на хора, които съвестно внасяме здравните си вноски, трябва да бъде санкциониран. Това да е ясен сигнал, че държавата започва да действа по различен начин, подчерта Москов.

Ръководителят на болницата Добрин Папуров съобщи, че ще изчака днес всички да се изкажат по темата за отнетия лиценз на болницата и утре ще даде извънредна пресконференция, на която ще отговори на всички обвинения, както и ще коментира мотивите на министър Москов за предприетите действия.

Репортажа на Евелина Стоянова можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44