Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френската експертиза потвърди, че отломката е от изчезналия Боинг на малайзийските авиолинии

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Още отломки от самолет (части от седалка и прозорец) бяха открити на френския остров Реюнион, близо до мястото, където тези дни бе намерено парче от самолетно крило. Френската експертиза потвърди, че отломката е от изчезналия Боинг на малайзийските авиолинии.

Експертизата на отломката от самолетно крило, намерена в Индийския океан, днес продължи с повече детайли, след като от първия оглед стана ясно, че тя принадлежи на изчезналия малайзийски Боинг 777. Това потвърди заместник-прокурорът на Париж Серж Маковиак.

Заключенията се основават на техническите особености на отломката, съпоставени с документацията, предоставена от "Боинг". Експертите се интересуват от серийния номер, производствената специфика и състава на боята.

Ако това потвърждение е важна стъпка към разбулването на мистерията около изчезналия малайзийски самолет, остават още много неизвестни. Експертите се надяват анализът на деформациите по отломката да ги насочи поне донякъде към обстоятелствата около катастрофата и мястото, където е паднала машината.

Междувременно прокуратурата потвърди, че е информирана за намерените нови отломки от самолет на остров Реюнион.

Паралелно в лаборатория на парижката жандармерия протича експертиза на част от куфар, намерена на същото място.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44