Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отвлечена в Йемен французойка беше освободена

| обновено на 07.08.15 в 12:14
Снимка: ЕПА/БГНЕС

30-годишна френска гражданка, отвлечена в Йемен през февруари, беше освободена късно снощи. Тя беше последният френски заложник по света.

Освободената Изабел Прим ще се завърне довечера в Париж, където ще я посрещне лично президентът Франсоа Оланд. Новината беше разгласена през нощта със съобщение на Елисейския дворец. Французойката се чувства добре и е под закрилата на френските власти.

Изабел Прим е работила в йеменската столица Сана като служител в консултантска фирма. Тя беше отвлечен на път за работа на 24 февруари от неизвестни лица, преоблечени като полицаи. Заедно с нея беше задържана преводачката ѝ Шерин Маккауи, освободена месец по-късно.

През юни в интернет се появи видеозапис, на който Изабел Прим моли френските и йеменските власти да ѝ помогнат. Преговорите за освобождаването ѝ бяха държани в пълна тайна до последния момент. За успеха им има особена заслуга султанът на Оман Кабус бен Саид.

Изабел Прим беше една от стотиците заложници в Йемен през последните 15 година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44