Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десет деца с увреждания се отглеждат в новооткрития Център за настаняване от семеен тип в Попово

Снимка: Луиза Лазарова

Десет деца с увреждания се отглеждат в новооткрития Център за настаняване от семеен тип в Попово. Той е изграден с пари от Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси".

Изграждането на центъра е част от програмата за деинституализация. Екипът от специалисти се старае децата да не се чувстват изолирани от своите връстници, обясни директорът Нина Димитрова: Те по принцип посещават и масови училища. Изключително контактни са. Тук са на свободен режим, излизат, ходят на басейн, правят декупажи.

Най-интересните занимания се организират от социалния работник Десислава Тонкова: В помощното училище с други деца рисуват керемидки, бурканчета, лепят салфетки, кутийки си правят и съответно си ги носят тук и си ги слагат в стаите да си украсяват. Зимата много често приготвяхме най-различни сладки, спагети много често си правихме, пици...

В Центъра за настаняване от семеен тип в Попово децата си подготвят и художествени програми, които се радват на голям успех.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44