Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама пенсионери от крумовградското село Аврен присвоиха от държавата над 10 000 лева с фалшиви данни

Снимка: Капитал

Двама пенсионери от крумовградското село Аврен присвоиха от държавата над 10 000 лева с фалшиви документи.

Възрастните мъж и жена са измамили НОИ, като подали молба-декларация с фалшиви данни. За да получат пенсия или вземат добавка към нея, те заявяват, че всеки от тях не е встъпвал в друг граждански брак. Впоследствие това се оказало лъжа, но не попречило мъжът да вземе 6 300 лева, а жената - 3 700 лева.

Периодът на измамата е от юли 1999 г. до август 2014 г.

Пенсионерите върнали парите, затова Районният съд в Крумовград ги призна за виновни и ги осъди условно на 3 месеца лишаване от свобода.

Присъдата беше постановена след постигнато споразумение между защитата и прокуратурата. Двамата възрастни трябва да заплатят и по 169 лева разноски по досъдебното производство.

Новината за съдебното решение бързо се разпространи в Аврен, където хората сега научиха за случая и изразиха учудване от ловкостта на пенсионерите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44