Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама арестувани при операция срещу силната музика в Сливен

Двама мъже са в ареста за неизпълнение на полицейско разпореждане при операция за спазване на нощната тишина в Сливен. Това лято в Районното управление на МВР в Сливен е създадена организация за осигуряване на спокойствието на гражданите и спазване на общинската наредба за обществения ред.

Въпреки затегнатите мерки срещу силната музика в ромските квартали тази нощ служители на полицейския участък "Надежда" и Районното управление на МВР в Сливен са се отзовали на девет сигнала за силна музика в кварталите "Надежда" и "Комлука". На два от адресите в ромските махали участниците във веселията и след полицейската намеса не са спрели музиката и са задържани за неизпълнение на полицейско разпореждане. Нарушителите остават в ареста за 24 часа. На други трима са съставени актове по Наредбата за обществения ред и пет протокола с полицейско предупреждение.

Миналия месец полицейските посещения за силна музика са на 72 адреса, завършили с 52 акта, предупредителни протоколи и отнети тонколони и усилватели.

Много ромски фамилии не се подчиняват на разпоредбите и влизат в пререкания с полицията.

Над 450 са сигналите за силна музика в полицията в Сливен от началото на годината досега.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44