Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лиляна Павлова:

Възможно е концесиите на плажовете с най-много нарушения да бъдат прекратени

Снимка: БГНЕС

Плаж Слънчев бряг – север е с най-лоши показатели по изискванията – свободни зони за летовници, достъп до морето и търговски обекти. Министър Лиляна Павлова обобщи резултатите от повторните проверки на плажовете по Черноморието. Централният плаж на Обзор, северният на Ахтопол и Червенка също са в нарушение на изискванията.

Министър Лиляна Павлова обясни, че е възможно концесиите на плажовете с най-много нарушения да бъдат прекратени.

Проблемът е, че те си плащат глобите. Ние събираме глоби и санкции така, както ни позволява законът. Ние в средата на сезона не можем да прекратим договора и да изгоним наемател или концесионер, но на 1-ви октомври, когато приключи сезонът, ще представим своя доклад от тези проверки на Министерски съвет и аз ще предложа да пристъпим към процедура по прекратяване на договорите. На Слънчев бряг – север, Обзор – централен и Ахтопол – север със сигурност. Червенка също най-вероятно ще е в този списък.

На 22 морски плажа платената зона е по-голяма от свободната, която по закон трябва да е минимум 50% от концесионната територия. Толкова са и ивиците, при които свободно плажуващите нямат пряк достъп до морето. 22-ма са концесионерите и стопаните, които са сложили повече от необходимите преместваеми обекти, а на повече от 50% от всички ивици търговските обекти са над допустимите по закон. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44