Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След престрелка в Чирпан мъж е убит, а синът му е тежко ранен

Снимка: БГНЕС

Престрелка между враждуващи ромски семейства в Чирпан завърши с убийство и тежко ранен. Група преследвачи нападнаха с огнестрелни и хладни оръжия баща и син по-рано днес край Чирпан. 47-годишният мъж е бил убит, а синът му е с огнестрелни рани и е откаран в болницата в Стара Загора.

Информацията съобщи Радослав Николов от МВР-Стара Загора:

Има един прострелян, който е починал, 47-годишен мъж. Прострелян е още един мъж, който е на 24 години. Той е ранен, в момента е в УМБАЛ-Стара Загора. Най-вероятно става дума за два враждуващи клана, които са имали стари вражди. До момента по-голяма яснота няма. Тепърва ще се установяват причините.

За състоянието на ранения и настанен в болницата в Стара Загора повече информация дава заместник-директорът на болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ д-р Живко Желязков:

Днес следобяд, към 14-15 часа, при сбиване между два ромски клана в град Чирпан, имаме един пострадал, който е докаран в Университетската болница, прострелян с огнестрелно оръжие, има нараняване в областта на дясната ръка и десния гръден кош, в резултат, на което получава хемопневмоторакс от прострелните наранявания. Опериран е следобяд веднага и настанен в болница с опасност за живота. И друг пострадал има, който е починал на място.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44