Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няколко от заложниците от хотела в Мали са освободени

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Няколко заложници, задържани от въоръжени нападатели в хотел в град Севаре в Мали, са освободени, предаде Франс прес.

"Не може да се каже, че всичко е приключило, но няколко заложници са освободени", посочи източник от малийската армия. Сред освободените са петима чужденци, но националността им не се посочва. По-рано бе съобщено, че най-малко 10 души са задържани като заложници. Група ислямски бойци нападна вчера хотела, в който често отсядат чужденци, включително и служители на мисията на ООН в страната. Според най-новите данни, при атаката са загинали петима военнослужещи и двама екстремисти. Загинал е и служител на ООН, чиято националност не се уточнява. Сред заложниците има трима граждани на Южна Африка и един руснак. Гражданин на Украйна е успял да избяга от сградата. Засега никой не е поел отговорност за атаката.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44