Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ХДС: Бундестагът ще одобри споразумението с Гърция само ако е добре обосновано

Споразумение за новата спасителна програма за Гърция ще получи одобрение в Бундестага само ако бъде добре обосновано, така че преговарящите не бива да прибързват, предупреди Ралф Бринкхаус - един от водачите на Християндемократическия съюз в германския парламент.

Министрите на икономиката и финансите на Гърция преговаряха цяла нощ с кредиторите, за да успеят да договорят сделка, която да бъде ратифицирана навреме за издължаване на следващата вноска в Европейската централна банка.

Европейската комисия и Международният валутен фонд са склонни да отпуснат на Гърция като първи транш между 30 и 35 млрд. евро. Според Бринкхаус обаче това няма да е продуктивно, поради отслабналото доверие между Атина и кредиторите. Колкото повече пари бъдат платени наведнъж, толкова по-малко възможности има за спиране на плащането, ако обещаните реформи не се състоят, каза германският депутат пред „Дойчландфунк“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44