Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекар обвини кмета на Девин в опит за натиск

Лекарят в с. Селча Георги Литов обвини кмета на Девин в опит за натиск – че искал да го лиши от възможността да бъде общопрактикуващ лекар. Кметът на Девин Цветалин Пенков определи твърденията като неоснователни.

Д-р Георги Литов работи като общопрактикуващ лекар в село Селча от 15 години. Твърди, че от 2013 г. кметът на Девин се опитва да прекрати договора му за наем в здравната служба. Д-р Литов твърди, че заповед на кмета на Девин с дата – 17.07 е получил едва на 31-ви юли със срок на изпълнение един ден по-рано, преди да му бъде връчена. Въпреки критиките към кмета на Девин, докторът призна, че е получил покана за предоговаряне на наема за кабинета в здравната служба в село Селча:

Ако г-н Пенков реално е искал да поднови договора си с медицинския специалист, за какво г-н Пенков е издавал всички тези заповеди – 3 на брой през последните две години? Има много силни икономически интереси зад цялата тази постановка.

Кметът на Девин отрече твърденията на лекаря:

Преди няколко месеца договорът на д-р Литов е бил изтекъл и той не е подал официално молба за подновяването му. От Общинска администрация му е изпратено писмо, с което, след като е изтекъл договорът му, се прекратяват договорните отношения, като в телефонен разговор с него е посъветван да си подаде молба за нов договор. По отношение на заповедта, която се цитира и в социалната мрежа, просто не е открит по-рано, за да му бъде връчена тази заповед, а тя е за извършване на проверка и за установяване на действителния размер на ползваните помещения, а не да бъде изгонен.

Според кмета на Девин общината не планира да изгражда хотел на мястото на здравната служба в с. Селча.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44