Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК призова пътуващите за Гърция през Маказа да се запасят с вода

Българският червен кръст в Кърджали призова пътуващите за Гърция през прохода Маказа да се запасят с минерална вода. Апелът е заради високите температури и дългото чакане за преминаване на пункта, което на моменти отнема повече от два часа.

Чакащите на опашка за влизане в Гърция трябва да носят поне два литра минерална вода и да пътуват в коли с климатици. От БЧК разпространиха и списък с мерки, една от които е да се избягва пътуване в горещите часове заради риска от дълъг престой на границата.

В разгара на летния сезон Маказа е вторият по натовареност пункт след Кулата. Използва се основно от българи и румънци. За облекчаване на трафика в понеделник е била въведена експериментална организация на преминаване. Едното трасе на входа е било само за жители на северната ни съседка, а второто за всички останали. Това се е наложило, защото в неделния ден е имало голям поток от румънски автомобили.

Според очевидци обаче новата структура на работа отново е предизвикала километрична опашка на второто трасе, докато трафикът на румънски коли е бил минимален. В момента на Маказа е върната старата система, при която автомобилите се проверяват и на двете трасета, без значение каква регистрация имат.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44