Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 20 000 тона е добивът на ечемик в област Търговище

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Над 20 000 тона е добивът от ечемик в петте общини на Търговищка област, обявиха след края на кампанията от Областната дирекция „Земеделие“. Най-голям среден добив са постигнали стопаните от община Попово и Търговище - по 424 кг от декар.

Напълно е завършена жътвената кампания от засетите близо 55 000 декара с ечемик, като средният добив за цялата Търговищка област е малко по-висок от миналата година.

Приключи и жътвата на пшеницата  в общините Омуртаг, Опака и Попово. Досега средният добив е 438 килограма от декар, което е 18 килограма повече от миналата година.

По-ниски добиви отчитат стопаните от Търговищка област при рапицата след приключването на кампанията. Добитите количества са почти със 100 кг по-малко в сравнение с миналата година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44