Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Германия се готви да върне над 6 хиляди кандидати за убежище от Македония, които не са получили разрешение за престой в страната, съобщава македонският вестник Дневник. По официални данни на федералната служба за имигранти и бежанци само 0,3% от македонските граждани, които са поискали убежище в Германия, са получили положителен отговор и ще могат да останат в страната. Според службата над 6700 искания за убежище в Германия са подадени от македонски граждани. 

Париж и Берлин създават голям военен концерн за производство на бронетанкова техника, пише Росийская газета. Френско-германски протокол за съвместния проект беше подписан в Париж. Новото предприятие ще стане един от най-големите оръжейни концерни в Европа. В заводите му ще работят 6500 души като концернът ще има общ годишен оборот от 1,8 млрд. евро. На церемония в Париж френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан нарече новата оръжейна структура "европейски Еърбъс в сферата на оръжията за сухопътните войски".

Украинските митници публикуваха списък с руски книги, чието внасяне в страната се забранява, тъй като пропагандират ксенофобия и сепаратизъм, пише Комерсант. Забранителният списък включва 38 литературни творби на руски език от различни жанрове, уточнява изданието.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44