Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция и Германия създават голям военен концерн за производство на бронетанкова техника

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Франция и Германия създават голям военен концерн за производство на  бронетанкова техника с амбицията той да се утвърди като лидер на континента.

След европейския "Еърбъс" ще се появи и европейски танк. Това обещава бъдещият френско-германски военен концерн, обединяващ две крупни оръжейни компании: френската "Некстер" (производител на танковете "Льоклер") и германската "Ка Ем Ве" (създател на машините "Леопард").

Проектът беше договарян в продължение на десет години и получи зелена светлина тези дни с протокол, подписан на церемония в Париж. На нея френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан подчерта, че Европа трябва да развива самостоятелна и ефикасна отбранителна промишленост.

Бъдещият концерт, който още няма име, ще бъде със седалище в Амстердам. В заводите му ще работят над 6000 души, а очакваният годишен оборот е 1,8 милиарда евро. Така концернът трябва да се нареди след американския "Дженеръл динамикс" и британския "Би Ей И системс" и да се утвърди като лидер на континента.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44