Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 4500 кубика дърва получиха доброволци от Смолянска област, помогнали на бедстващи хора

Снимка: БГНЕС

Южноцентралното държавно предприятие е предоставило над 4500 кубика дърва на 880 доброволци от Смолянска област, които помогнаха на бедстващите тази година, съобщи заместник-областният управител Зарко Маринов след среща с директорите на горските стопанства в Смолян, Златоград, Славейно и Смилян. Техните територии бяха засегнати най-много от снежното бедствие през март, повалило повече от 320 хиляди кубика дървесина.

Списъците на доброволците, на които Управителният съвет на ЮЦДП е одобрил добив на дърва за огрев, без да заплащат утвърдената цена на корен, са изпратени в горските стопанства. Най-много те са в Държавно горско стопанство "Златоград", което включва териториите на общините Златоград, Мадан и Неделино - 2355 куб. м. Издадените позволителни за сеч от тези общини обаче са за едва 52 кубика.

По-инициативни са доброволците в община Рудозем и района на село Смилян. От одобрените 1308 куб. м на ДГС "Смилян" издадените позволителни за сеч са за 1100 кубика, а от 664-те кубика за добив в ДГС "Смолян" все още няма нито едно позволително за сеч.

Списъкът с доброволците, както и предоставеното им количество за добив според положените часове труд, е изпратен до медиите и е публикуван на сайта на Областната администрация, допълни Зарко Маринов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44