Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гонката край Лесидрен взе втора жертва

| обновено на 12.08.15 в 18:47
Снимка: БГНЕС

От "Пирогов" съобщиха, че въпреки усилията на лекарите, е починало 16-годишното момче, което пострада тежко при инцидента край село Лесидрен. Младежът беше транспортиран с реанимобил от Ловеч до болницата в София. При инцидента на място почина 16-годишно момиче от Троян, прегазено от кола край селото.

Пред "Хоризонт" изпълняващият длъжността директор на болницата в Ловеч д-р Донка Минкова обясни преди кончината на 16-годишното момче колко е тежко състоянието му:

По-голямото момченце, което е от Лесидрен, е в много тежко здравословно състояние, на командно дишане, с черепно-мозъчна травма и с други наранявания. Още през нощта са консултирани с професор Радев, неврохирург от Плевен. Направени са абсолютно всички изследвания, направено му е скенер.

15-годишното момиче от София, което също е било блъснато от автомобила, е било с по-леки наранявания и още през нощта е било взето от родителите си.

По информация на полицията, двама местни шофьори са се състезавали на правия пътен участък към село Лесидрен. При гонката единият от тях - 28-годишен е загубил контрол над автомобила и е блъснал движещите се пеша младежи. Мъжът е задържан за 24 часа. От прокуратурата  съобщиха, че ще бъде привлечен като обвиняем.

По случая е образувано досъдебно производство.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44