Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Воден режим в Севлиево и 20 села в областта, както и за 10 в Габровско

Снимка: БГНЕС

Севлиево и 20 села в общината преминават на воден режим заради продължителното засушаване. За десет села в Габровско, които се снабдяват от ВиК - Севлиево, водоподаването също ще бъде намалено.

Всяко лято жителите на Севлиево и околните села са подложени на режим, след като повърхностните водоизточници в Балкана, откъдето районът се захаранва, пресъхнат. Режимът за града  е нощен – вода ще има от 6 до 23 часа. В 8 от селата в общината режимът ще е най тежък – вода ще се подава през ден от 17 до 8.00 часа сутринта. 

За справяне с безводието в дългосрочен план севлиевци разчитат единствено на изграждането на хидровъзел "Мокра Бяла", чието строителство е замразено преди повече от 20 години. На този етап в язовир "Христо Смирненски", от който се снабдява Габрово, има достатъчно  вода и няма опасност от налагане на режим, уточняват от ВиК.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44