Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарникарите във Видинско са реагирали на 10 сигнала за инциденти през деня

Снимка: ЕПА/БГНЕС

На 10 сигнала за инциденти са реагирали служителите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и зашита на населението" Видин само в четвъртък. Заради високите температури и паленето на сухи треви, обстановката продължава да е тревожна, съобщиха от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Край квартал Нов път във Видин, където пожарникари потушиха в сряда огъня в запалени сухи треви и отпадъци, днес е погасен друг пожар. Инцидентът е в район, където са струпани горими материали. Огнището е под контрол и непрекъснато се наблюдава, за да не се допусне разрастването му, каза директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Станислав Генчев.

Вече два пъти, три отиваме на това място, но поради това че  там има голямо количество горими материали, те тлеят отдолу и след това, заради високата температура, отново се възпламеняват и отново реагираме. Но няма опасност! Точно това горящо огнище е под контрол. Непрекъснато се наблюдава.

Огнището е далеч от квартала и няма опасност за населението, казаха от противопожарната дирекция.

При друг инцидент в Ново село огънят е обхванал къща и плевня. На място са изпратени две коли на противопожарните служби от Видин и Брегово, както и автомобил на доброволното формирование за защита от бедствия в Ново село. Евакуирани са обитателите на къщата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44