Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дирекция "Басейни" бави 10 месеца отговора на заявлението за почистване на реката в Мадан

Над половин година Дирекция "Басейни" бави своя отговор на заявлението за почистване на Маданската река. До този момент речното корито на реката в централната градска част не е било почиствано от никакви наноси или растителност.

Когато дойде голям приток вода, рекатата в Мадан повишава нивото си с над метър, като почти излиза от речното си корито, поясни Фахри Молайсенов , кмет на община Мадан:

Още миналата година на 29 ноември съм пуснал заявление за почистване на речното корито с искане от тяхна страна да вземат някакво отношение. До ден днешен, нямам никакъв отговор.


Община Мадан има одобрен проект за почистване на речното корито, като от "Бедствия и аварии" са отпуснали общо около 62 000 лева, обясни кметът на общината:

Когато тук се случи бедствието на 7-ми и 8-ми март, при срещата ни в Смолян, лично поставих въпроса пред премиера, че има наводнения и че речните корита се затлачват. Веднага изготвих проект, който изпратих в "Бедствия и аварии". Средствата са одобрени преди три месеца, а аз до ден днешен не мога да почистя речното корито, заради Дирекция "Басейни".

Искам разрешение, защото ако сега се влезе в реката за вадене на тези наноси, кал и растителност, глобата е от 20 до 50 000 лева. Лятото мина, ще започнат дъждовете. Какво ще правим пак, допълни Молайсенов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44