Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родопската община Рудозем отбелязва своя празник

Днес е първият ден на празника в родопската община Рудозем. Празничната програма предвижда фолклорна палитра от концерти. Вечерта кметът на Рудозем Румен Пехливанов официално ще открие празника на града. В събота до обяд ще има Детско парти - анимация, игри и забавления за малки и големи, организирано от читалищата в общината. Пред гостите на града ще се представят самодейни състави от региона. За почитателите на народните танци ще се извие голямо хоро.

Тържествата в Рудозем започнаха в началото на седмицата с детски изложби, състезания, прожекции на кино на открито и футболни турнири.

С вечерня започва честването на празника на църквата „Успение на Пресвета Богородица“ в родопското село Широка лъка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44