Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Все повече имигранти пристигат в Сърбия, съобщава белградският вестник Данас. Изданието отбелязва, че всеки ден убежище получават до 500 бежанци. Сръбският премиер заяви вчера, че съчувства на имигрантите, които всеки ден пристигат в Сърбия и няма да участва в кампанията против тях. Вучич добави, че не е сигурен, че в опитите за тях да бъдат положени по-добри грижи, Сърбия ще получи помощ от Европейския съюз.
Гръцкият Етнос коментира, че продължилите цяла нощ дебати в парламента по новата спасителна програма са регистрирали за сетен път съществуващото разцепление в СИРИЗА. Според изданието сега е ред на премиера Алексис Ципрас да действа, тъй като в неговите ръце са козовете за промени в управляващата партия и за това дали и кога да има предсрочни избори поради невъзможността да управлява с парламентарно мнозинство от 120 депутати. 
Българският шофьор на автобуса, който на 9 август се обърна на магистралата между Констанца и Букурещ, не е употребил алкохол, съобщава румънският Адевърул. При катастрофата загинаха две жени, а 48 души бяха ранени, включително 21 деца. Автобусът е на българска фирма и е превозвал 53-ма украинци. Шофьорът се намира в Интензивното отделение на болницата за спешна помощ "Флоряска". Той е в кома с черепно-мозъчна травма.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44