Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Воден режим застрашава няколко села в шуменска област

воден режим
Снимка: БГНЕС

Няколко села в шуменска област са застрашени от въвеждане на  воден режим.

Най-тежка е ситуацията във върбишкото село Бяла река. Кмет на селото Хюсеин Исмаил обясни, че е разделил населеното място на три района и водата се пуска поетапно, тъй като количествата от каптажа са недостатъчно.

От 4 август в единия от районите подаване на вода е имало само за 12 часа и то само в един единствен ден. През последните дни пък две аварии са изпразнили водоема и така най-проблемната част от Бяла река отново не е била захранвана с вода.

След поредният сигнал от местни жители, кметът е поел ангажимент да поиска официално въвеждане на режим.

Най-вероятно от понеделник воден режим ще бъде обявен не само в Бяла река, но и в още две села от областта, уточни Светлозар Дамянов, управител на ВиК Шумен.

Дамянов поясни и че кметовете по места заедно с техническите ръководители определят какъв да бъде режима в районите, където водата не достига. На режим от четвъртък е и смядовското село Веселиново.

Всеки понеделник техниците се отчитат във ВиК Шумен, така че в късния следобед на 17 август ще стане ясно в кои други села ще бъде обявен воден режим, допълни управителят на дружеството.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44