Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Земеделци от Силистренско са подали заявления за безвъзмездна помощ в размер от над 48 милиона лева

Снимка: Радио ВИДИН

Земеделци от Силистренско са подали заявления за безвъзмездна помощ в размер от над 48 милиона лева за инвестиране в стопанствата си, отчитат от Областната дирекция на фонд „Земеделие”. 
Мярка 4-1 на Програмата за развитие на селските райони, финансира безвъзмездно половината от разходите за инвестиции в земеделските стопанства, които планират кандидатите за подпомагане. Поради големия интерес, проектите ще бъдат селектирани и финансирани на етапи, обясни директорът на Областната дирекция на фонд "Земеделие" Христина Николова:
Процедурата предвижда предварителна оценка на всеки един проект. С предимство ще се финансират тези, които са събрали най-голям брой точки. Към момента, тази предварителна проверка е приключила. Определени са проектите, които ще бъдат разглеждани подробно на следващ етап. За област Силистра тези проекти са около 25 от 143.
Най-голям интерес силистренските земеделци проявяват към сектор "Растениевъдство":
Общо 109. 12 от тях са само за зърнопроизводство, 43 са за овощарство и зеленчукопроизводство. Три са за отглеждане на етерично-маслени култури. В сектор Животновъдство са подадени общо 34 заявления.
Ако бъдат изпълнени всичките 143 подадени проекта, в района ще бъдат инвестирани близо 90 милиона лева и ще бъдат разкрити над 260 работни места.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44