Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Самодейци от цялата страна участват в събора-надпяване „Карандила пее” в Сливенския Балкан

Снимка: БГНЕС

Над 500 самодейци участват в 16-то издание на събора-надпяване „Карандила пее”, който се провежда днес в Сливенския Балкан.

Националния събор на пенсионерите в България.

В надпяването участват самодейци от 40 състава при пенсионерските клубове от страната, като 16 колектива са от Сливен. В Сливенския Балкан пристигнаха с автобуси пенсионери от Крумовград, Разград, Бургас, Генерал Тошево, Нова Загора, Твърдица. Събитието се провежда под патронажа на кмета на Сливен Кольо Минев:

Ние трябва да запазим българщината и да даваме възможност да се развива, да се поема от младите хора, но млади хора подкрепят тези инициативи и участват в тях.

Проявите са съвместно с читалищата в града и по селата, но освен пенсионери, 7-8 годишни деца също участват в програмата със свои изпълнения, посочи председателката на Съюза на пенсионерите в Сливен Пенка Симеонова:

Всяка година става с все повече хора, все по-добър съборът. Дори и с децата, дошли днеска да чуят една хубава българска музика и да се порадват на това прекрасно място.

Съборът ще завърши с голямо хоро на участници и гости над 2 хиляди души.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44