Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекордьор преплува 20 километра за малко над четири часа в язовир "Кърджали"

Състезателят по водна топка Величко Карабоюков преплува сам 20 километра в язовир "Кърджали". Той взе разстоянието за малко над 4 часа и така подобри собствения си рекорд от миналата година. Маратонецът влезе във водата край хижа "Боровица" и финишира до язовирната стена. През цялото време беше следван от кану с придружаващ го екип и лекар. 

Карабоюков посвети инициативата на развитието на плувните спортове и децата в Кърджали. Той беше награден от кмета на Кърджали Хасан Азис с плакет, а от свещеника Петър Гарена с икона на Богородица.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Величко Карабоюков ще гони рекорд с преплуване на язовир "Кърджали"

Състезателят по водна топка Величко Карабоюков ще се опита да постави нов рекорд като преплува по дължина язовир "Кърджали". Целта му е да преодолее разстояние от над 20 километра. Той ще тръгне от залива на хижа "Боровица" и трябва да стигне стената на..

публикувано на 16.08.15 в 09:37
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44