Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Венцислав Айдарски и Нина Рангелова спечелиха плувния маратон от о. Света Анастасия до моста в Бургас

Победителят от плувния маратон „Галата Варна“ преди две седмици Венцислав Айдарски беше най-бърз и в Бургас. Той премина над 7- километровото разстояние от остров Света Анастасия до бургаския мост за 1 час и 17 минути. 24-годишният плувец сподели:

Много се радвам, че победих точно на този маратон. Много исках да стана първи, защото не съм го печелил. Минах горе-долу всички стилове, без бътерфлай. Условията бяха добри, морето беше леко от самото начало.

24-годишната Нина Рангелова от Пловдив победи при жените с време от 1 час и 20 минути:

Щастлива съм, че станах първа. Морето беше спокойно, организацията беше на ниво, имаше ясно обозначен коридор.

И двамата победители са с квоти за олимпийските игри в Рио де Жанейро догодина. Днес те получиха по 1000 лева от общия награден фонд - 6 000 лева.

Маратонът дава възможност на любителите да мерят сили с професионалисти, каза Янко Стойчев от плувен клуб „Бриз“, организатори на спортното събитие.

Надяваме се маратонът да стане традиционен, понеже е важно да се стимулират хората, да спортуват повече. Виждате, че във всички класации сме от най-затлъстелите нации в Европа и навсякъде сме в дъното, и поне, ако може с такива мероприятия да отлепиме от дъното.

Състезанието бе част от програмата за отбелязване на "Бургас - Европейски град на спорта 2015“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44