Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Авария остави без вода 4 квартала на Кърджали и 12 села в областта

| обновено на 17.08.15 в 15:24
Снимка: БГНЕС

Нова авария остави без вода хиляди жители на Кърджали. Засегнати са четири квартала и 12 села. Повредата е на същото място, където преди два месеца възникна проблем заради дефекти по новоизградения магистрален водопровод. Той е част от водния цикъл на града, приет от държавна комисия в края на миналата седмица. Отстраняването на аварията ще бъде за сметка на изпълнителя на обекта.

Още за аварията от ръководителя на проекта Митко Синабов:

Сутринта извикахме главния изпълнител, спряхме водата и започнахме веднага възстановителни работи. Успоредно с това, ние като възложител, ще възлагаме и искаме подмяна на цялото трасе на тръбите. Тоест тези 240 метра трябва да бъдат подменени с прилежащите им арматура.

Относно възможната причина за повредата, Синабов коментира:

Може би някъде на някои места тръбите не са качествени. При единични бройки може и да има проблеми. Щом се случва значи ще продължи да се случва и затова началното трасе ще трябва да се поднови.

В момента се очакват работници на фирмата-изпълнител да отстранят повредата. Надеждите са, че водоподаването ще бъде възстановено до края на деня.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44