Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кабаиванов: Обвиненията са поръчка на силните на деня

На кмета е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 5 000 лева

| обновено на 17.08.15 в 15:08
Снимка: БГНЕС

Срещу кмета на Карлово Емил Кабаиванов е повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост, съобщиха от прокуратурата. Обвинението е за разпиляване на имущество за близо 23 000 лева по оперативната програма „Околна среда“, които са били платени в периода 2013-2014 година на трима „близки познати“ на Кабаиванов, без реално да са извършили каквато и да е дейност. На Кабаиванов е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 5 000 лева.

От окръжна прокуратура Пловдив заявяват, че въпреки че е бил надлежно и своевременно призован и имал възможност да организира защитата си, днес Кабаиванов отново се явил без защитник, разчитайки  да предотврати привличането си в качеството на обвиняем, коментира говорителят на пловдивската окръжна прокуратура Галина Андреева.

Неговите твърдения могат да бъдат определени единствено като умишлени спекулации, целящи превантивно настройване на общественото мнение. Не отговарят на истината твърденията му, че делото се е водило едва един, два месеца и сега се бърза той да бъде привлечен към наказателна отговорност. Всъщност делото е водено повече от година и три месеца и днес той отново се е явил без защитник, надявайки се вероятно това да предотврати привличането му като обвиняем, тъй като кандидатите за кметове придобиват своеобразен функционален имунитет за времето на предизборната кампания. С това отдаваме и протакането във времето от негова страна на извършването на това действие.

В петък кметът на Карлово  и заместник-председател на СДС се обяви за жертва на полицейска и прокурорска репресия с цел да бъде  отстранен от поста. В позиция до медиите тогава Кабаиванов прогнозира, че днес ще бъде показно арестуван и обвинен. За „Хоризонт“ той коментира.

Два месеца преди изборите наблюдаващият прокурор се превръща в участник в предизборната кампания на Карлово. Ще спестя имена и партии, но на всички ви е ясно, че се изпълнява поръчка на силните на деня. След като виждате каква агресивна и несъразмерна реакция и действие има на наблюдаващия прокурор, очаквам да бъде поискано моето отстраняване, затова се бърза.

На въпрос ще се откаже ли от предизборната надпревара, Кабаиванов отговори:

Това е целта, но не са намерили човека, който да откажат.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Кметът на Карлово е вече с повдигнато обвинение, той го определи като скалъпено и смехотворно

След многократните му опити да избегне привличането си в качеството на обвиняем кметът на Карлово вече е с повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост, съобщиха от Окръжната прокуратура Пловдив.  Днес, след четвъртото му призоваване, Емил..

обновено на 17.08.15 в 15:01
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44