Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки загинаха при експлозия в центъра на тайландската столица Банкок

| обновено на 17.08.15 в 19:10
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Най-малко 27 са  убитите при бомбен атентат в центъра на тайландската столица Банкок, а ранените са над 80.

Повечето от тях са откарани в полицейска болница, която се намира на 100 метра от мястото на атентата. По-голямата част от пострадалите са туристи от Китай и Тайван.

Две бомби са били обезвредени в района, в който беше извършен атентатът, съобщава ТАСС, като се озова на вестник "Банкок пост". По данни на изданието, първата бомбабила поставена на стълбите до хиндуиския храм Ераван, а втората била прикрепена към мотоциклет, като при нейното детониране експлодирали и два таксиметрови автомобила. След това в района били обезвредени още две бомби от пристигналите на място сапьори.

Взривът избухна в централния район Рачапрасонг, който ежедневно привлича десетки хиляди туристи от цял свят. Очевидци, съобщават, че на мястото на взрива има множество ранени и разпръснати човешки останки. Сред убитите има най-малко един турист, но за момента не е ясна неговата националност.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44