Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

11-годишно дете е починало от мълния край Сунгурларе

Двама авиотехници са пострадали от мълния при снощната буря в Бургас

Снимка: ЕПА/БГНЕС
В с. Славянци, община Сунгурларе, 11-годишно дете е починало, след като е било ударено от мълния. Инцидентът е станал на два километра от землището на селото. Сигналът е бил подаден от мъж от същото село в понеделник около 16 ч.

Двама авиотехници от Летище Бургас са пострадали при снощната буря. Инцидентът е станал след полунощ.

Мъжете, на 27 и 53 години, са били на една от пистите на летището, когато близо до тях е паднала мълния. Ударната вълна ги е изхвърлила на няколко метра и е причинила нараняванията им, обясниха от Бургаската болница.

Двамата нямат изгаряния, но въпреки това са били настанени в реанимация, за да се следи сърдечната им дейност. По-сериозно е състоянието на 53-годишния мъж, който има контузия на главата и лакътя. По-младият вече е изписан.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44