Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови случаи на телефонни измами в Търговище и Димитровград

За две телефонни измами за близо 10 хиляди лева съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище.

Първото оплакване е от 88-годишна жена от Търговище, която е съобщила, че преди седмица чрез стационарния ѝ телефон неизвестен извършител я заблудил, че са необходими пари за получаване на колет и тя му е предала 9000 лв.

Жертва на друга измама е 39-годишен мъж, който е бил излъган, че е спечелил от мобилен оператор телевизор и 2 000 лв., но за да ги “получи” е трябвало за зареди 10 ваучера за мобилен телефон на обща стойност 100 лв.

С 20 000 лева е била измамена и 88-годишна жена от Димитровград. На домашния телефон позвънил мъж, представил се като лекар. Той съобщил, че синът й е претърпял инцидент и му предстои тежка операция, за която са нужни парите. Измамникът казал още, че ако не събере парите до час, кракът на сина ѝ ще бъде ампутиран. Майката предала сумата пред дома си на непознат мъж. Случаят се разследва.

Въпреки предприетата кампания за предотвратяване на телефонните измами те продължават.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44