Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на август ще е възстановен пропадналият участък от пътя Габрово – връх Шипка

Снимка: БГНЕС

До края на месеца ще завърши ремонтът на участъка от пътя Габрово – връх Шипка, който пропадна от поройните валежи през март 2013 година.

За възстановяването на 90-метровата отсечка са осигурени над 240 хиляди лева от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура". Аварийният ремонт на пътя Габрово – връх Шипка започна през юни и се очаква в края на август да завърши и трафикът да преминава в двете ленти за движение на първокласния път. От Агенция "Пътна инфраструктура" посочват, че пропадналият участък е укрепен, подобрено е отводняването, поставени са нови бордюри.

В следващите дни предстои полагането на асфалтобетон и монтирането на еластични предпазни огради.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44