Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветанов: ГЕРБ няма черни каси, заделила е 4 млн. лева за предизборната кампания

Живко Тодоров и Цветан Цветанов
Снимка: Венелина Попова

4 милиона лева е отделила ГЕРБ за предизборната си кампания за местните избори. Партията няма черни каси, нито зависимости от финансови донори, отговори на въпрос на „Хоризонт“ в Стара Загора Цветан Цветанов, който представи публично кандидатите на ГЕРБ за кметове на общини. Той очаква Живко Тодоров и Галина Стоянова да спечелят битката за Стара Загора и Казанлък още на първия тур.

Цветанов обяви кандидатите за кметове на общини в областта, без Павел баня, Гълъбово и Гурково. В трите общини партията може да подкрепи независим кандидат. От досегашните кметове в надпреварата за местния вот отпада единствено доктор Юлиан Илчев - досегашен градоначалник на Раднево. Цветанов заяви, че познава лично кандидатите на партията за общински кметове в цялата страна и обясни нежеланието на хора с богат експертен опит и авторитет по места да застанат срещу избранниците на ГЕРБ така:

Когато зад тях стои най-голямата парламентарна група и най-голямата партия, съвсем разбираемо е, че и обществеността ще ги подкрепи, защото знаете, че ние сме единствената, може би,  партия, която има реален политически живот.

ГЕРБ влиза в кампанията с бюджет от 4 000 000 лева. На въпрос на „Хоризонт“ за черните партийни каси Цветанов отговори:

Ние не получаваме дарения. Точно в това е силата на партия ГЕРБ – че няма абсолютно никакви зависимости от евентуални финансови донори.

ГЕРБ щяла да разчита единствено на средствата от партийната субсидия и няма да излъчва, освен през последната седмица от кампанията, клипове по електронните медии:

Винаги съм си задавал въпроса как е възможно малки политически субекти да излъчват от сутрин до вечер предизборни клипове. Повярвайте, това струва много пари, коментира Цветанов.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44