Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Първанов: АБВ е утвърдила 135 кандидат-кметове

Снимка: БГНЕС

Към днешна дата АБВ е утвърдила свои 135 кандидати за кметове в цялата страна, от които 30 са независими. Лидерът на партията Георги Първанов изрази очакванията си за тежка кампания на есен и подчерта, че са готови на компромиси и ще подкрепят кандидати и на БСП в страната. В 18 от областните центрове АБВ има свои кандидати за кметове, като вече са утвърдени тези в Бургас, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Стара Загора, Шумен, Търговище и Ямбол.  В повече от 85 общини АБВ ще участва със свои кандидати, а в четири общини ще подкрепят кандидатури, излъчени от БСП. В други АБВ ще участва в коалиционни формати с БСП, стана ясно след брифинг на ръководството на партията. АБВ ще направи компромис и ще подкрепи БСП, където има силен кмет, в името на перспективата на левицата, каза лидерът  Георги Първанов, но призна, че диалог с ръководството на БСП няма.

Но тези компромиси се правят ниско долу, горе диалог няма. Някой някъде е решил, че посоката на стратегическия удар отново, както на предишните две кампании на "Позитано", трябва да бъде срещу АБВ. Те не мислят за това колко много ще загубят, в това число и нови областни центрове, а мислят как да се разправят с АБВ.


Има голяма вероятност ГЕРБ да спечели прекалено много кметски места и да се пресити с местна власт, обърна внимание Георги Първанов. От АБВ няма да застанат зад Йорданка Фандъкова, защото в София задължително ще участват с леви кандидатури. Все още от АБВ не са излъчили собствени кандидати за София, Пловдив и Варна, но водят разговори с хора от академичните среди. АБВ ще разчита на субсидията си и на дарения за кампанията през есента. Досега имат събрани над десет хиляди лева от дарения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44