Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Престъпната лекарска практика на доктор Иван Вуцов не е прекратена все още

Медицинска академия ще информира премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров, че отговорните държавни институции и прокуратурата не предприемат действия, с които да спрат престъпната лекарска практика на доктор Иван Вуцов от Стара Загора.

Повече от две десетилетия той практикува специалността си с фалшива диплома, показа разследване на "Хоризонт".

Пакет от документи, които доказват това недвусмислено, са изпратени от професор Алексей Алексеев, заместник-ректор на Медицинска академия, до министъра на здравеопазването доктор Петър Москов. Копие е изпратено и  до Районната прокуратура в София, която работи по случая повече от половин година и в средата на юли повдигна обвинение на доктор Вуцов.

Районната здравноосигурителна каса прекрати отношенията си с мнимия кардиолог, но не е ясно кога ще предяви иск той и болниците, в които е работил, да върнат парите за дейностите, извършени незаконно. Най-вероятно става дума за стотици хиляди левове, източени от Касата.

Доктор Вуцов завеждаше отделението по инвазивна кардиология в Университетската болница. Въпреки че към днешна дата трябваше да е лишен от лекарски права, той продължава да приема пациенти в частния си кардиологичен кабинет в Първа поликлиника.

От Районната инспекция по здравеопазване отказват да заличат от регистъра си доктор Вуцов като кардиолог, въпреки че името му го няма  в Националния регистър.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44