Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Масово изказват благодарности на военнослужещите, обезвредили нападателя във влака за Париж

Масово политици и обикновени граждани във Франция изказват благодарности към двамата американски военнослужещи, обезвредили въоръжения нападател във високоскоростния влак "Талис" от Амстердам за Париж. Вчера следобед, 26-годишен мъж от марокански произход рани трима души във влака, двама от които са в критично състояние.

Американските военнослужещи го обезоръжили, след като го чули как зарежда оръжието си в тоалетната. Оказало се, че той разполагал с автомат "Калашников" и автоматичен пистолет.

Нападателят е арестуван, след като влакът беше отклонен и спря в Арас, на 185 км северно от Париж. На пресконференция снощи, на гарата в Арас, френският вътрешен министър Бернар Казньов изказа, от името на страната, признателност и възхищение към двамата военнослужещи, предотвратили по-голяма касапница и трагедия.

Белгийският премиер Шарл Мишел нарече "терористична атака" случилото се във влака "Талис" и  поиска засилване на мерките за сигурност.
   
Президентът на САЩ Барак Обама също приветства георичните действия на двамата военнослужещи и изрази дълбоката си благодарност за техния кураж и бързата им реакция.  Според Си Ен Енq двамата морски пехотинци id били в цивилно облекло и обезвредили мъжа, докато той зареждал автомата си "Калашников", след като стрелял по единия от тях с автоматичен пистолет.  От Пентагона само потвърдиха, че единият от двамата ранени при инцидента е техен военнослужещ.

Масово политици и обикновени граждани във Франция изказват благодарности и възхищение към американците, които с реакцията си предотвратиха касапница на хора.
Нападателят, 26 годишен мъж от марокански произход е арестуван след като влакът беше отклонен и спря на гарата в Арас, северно от Париж.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44