Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички екипи на пазарджишката пожарна се борят с щетите от пороя в петък

Снимка: Радио ВИДИН
Над 60 сигнала за наводнени приземни етажи са получени тази нощ в Пазарджик. След проливния дъжд снощи, десетки автомобили се оказаха блокирани в наводнените улици, след като само за 4 часа в района на Пазарджик са паднали над 50 литра дъжд на кв. м

Мобилизирани са били всички налични екипи на пазарджишката противопожарна служба, включително и служителите, които са в летен отпуск. Отводнителните работи продължават. Освен частни адреси,  са наводнени  и приземните етажи на многопрофилната болница и банков офис. След полунощ, движението по част от пазарджишките улици беше затруднено заради завиряване.

Няма бедстващи хора и места без ток и с нарушено водоподаване, каза говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.

В момента водата в наводнените места се оттича и обстановката се нормализира. Нормален е и  трафикът на автомобили. Голямото количество дъжд се е изсипало основно над град Пазарджик, затова няма наводнени земеделски площи и унищожена продукция в околните села. Отводняване на наводнените мазета ще продължи през целия ден.

Десетки сгради са пострадали и от поройния дъжд, който се изля над Пловдив. В пожарната служба там са постъпили 16 сигнала за наводнени мазета в частни домове.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44