Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сблъсъците на демонстранти с охраняващите новия бежански център в град Хайденау продължават

Автор:
Снимка: БГНЕС

Безредиците в източния германски град Хайденау продължиха втора поредна вечер. Крайнодесни демонстранти отново влязоха в сблъсъци с полицаи, охраняващи новия бежански център в града.

При стълкновенията в петък вечерта пострадаха над 30 служители на реда.

Въпреки съпротивата, в бежанския център вече са настанени около 300 души. 

Разходите на германските провинции и общини за издръжка на имигрантите "експлоадират“, пише "Велт ам Зонтаг“. Между 2010 и 2014 година те са се увеличили повече от два пъти – до 1 700 000 000 евро.

За същия период броят на лицата, подпомагани по закона за издръжка на бежанците в Германия, е нараснал от 130 000 на 363 000, а през тази година се очакват 800 000 пришълци.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44