Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът на Ливан ще даде изявление-отговор на исканията на демонстрантите в неделя

Автор:
Тамам Салам - премиер на Ливан
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ливанският премиер Тамам Салам възнамерява да отговори на исканията на демонстрантите в неделя. Протестиращите разположиха палатков лагер в центъра на Бейрут  след сблъсъци в района на правителствения дворец и сградата на парламента.

Очаква се премиерът да се появи пред телевизионните камери по обед и да очертае стъпките на кабинета "за сваляне на острото социално напрежение, възникнало по икономически и политически причини".

В събота ливанската полиция прибягна до сълзотворен газ, водни оръдия и стрелба във въздуха в опит да разпръсне хилядите протестиращи. При сблъсъците пострадаха над 45 души,  включително и полицаи.

Демонстрантите поискаха оставката на правителството  по повод на спор, довел до спиране на сметосъбирането седмици наред, предаде по-рано агенция Ройтерс.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44