Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лиляна Павлова откри в Благоевград първия блок, саниран по програмата за енергийна ефективност

| обновено на 23.08.15 в 14:54
Снимка: БГНЕС

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова откри първия саниран в блок в България. Над сградата прелетя и дрон, който от птичи поглед показа гледката. Павлова влезе в един от входовете, посрещната с пита и мед. Тя преряза лентата на блока заедно с кмета на града и с  областния управител,

Строително-монтажните работи приключиха за 60 дни при спазване на предварително обявения срок. Освен изолацията на фасадата, изцяло е подменена дограмата на апартаментите. Обновени са и общите части. Министър Павлова заяви:

Когато виждаме разликите преди и сега, можем да си кажем, че не само ще са по-топли и уютни домовете ни, но наистина кварталите ще изглеждат по един различен начин. Четвърт милион български граждани се довериха на тази програма и аз искам да им благодаря и благодаря, разбира се и на Благоевград, че оттук нататък съм убедена, че този четвърт милион ще се увеличи, защото програмата е насочена към всички български граждани на територията на цялата страна, без значение, дали общините са малки, големи.

Каква е равносметката на програмата към днешна дата - над 1500 вече са сградите, които са подали своите заявки за участие и сградите, които ще могат да изглеждат по начина, по който изглежда вашата сграда. С тези мерки, които са изпълнени на тази сграда, ние очакваме около 50% спестяване от разходите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44