Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Взрив в химически завод отне живота на един и рани девет човека в Източен Китай

Снимка: ЕПА/БГНЕС

След по-малко от две седмици от катастрофалната експлозия убила над 120 човека в Тянцзин, взрив в химически завод отне живота на един и рани девет човека в Източен Китай.

Взривът е възникнал в източната провинция Шандун, без да се съобщава за сериозни материални щети и изпускане на отровни вещества в околната среда. За експлозията е съобщено в събота вечер малко след девет часа местно време. На място са се отзовали сто и петдесет пожарникари и двадесет пожарни коли, които са потушили възникналия пожар за около пет
часа. Съобщава се за изпотрошени прозорци в близкото село.

Поредният инцидент в Китай, поставя под сериозно съмнение както цялостната трудова безопасност в най-големия износител на стоки в света, така и последните усилия на Пекин да подобри условията в огромната нефтохимическа индустрия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44