Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Демирташ призова кюрдските бунтовници от ПКК да оставят оръжието без условия

Автор:
Селяхаттин Демирташ
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът на прокюрдската партия в Турция Селяхатин Демирташ призова кюрдските бунтовници от ПКК да оставят оръжието без условия. Според него страната е изправена пред риск от гражданска война.

Трябва смъртоносното насилие да бъде прекратено незабавно, подчерта прокюрдският лидер като в същото време призова и за спиране на операциите на армията срещу кюрдските бунтовници.

Турското правителство обвинява Демократичната партия на народите, че е политическо крило на ПКК - твърдение, което Демирташ категорчно отхвърля.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44